ERACODA studie – Europese studie voor patiënten met een niertransplantatie of dialyse, die gediagnosticeerd zijn met COVID-19

ERACODA is het nieuwe acroniem voor de ERA-EDTA databank die bedoeld is voor Europese patiënten met een niertransplantatie of dialyse, die gediagnosticeerd zijn met COVID-19 (door PCR of CT-scan), en ofwel opgenomen zijn in het ziekenhuis of thuis blijven. Inmiddels bevat de database van de ERACODA studie gegevens van ruim 1600 patiënten uit 28 Europese landen.

Om een goed inzicht te krijgen, is het belangrijk dat alle met COVID-19 gediagnosticeerde KRT-patiënten worden ingevoerd, en niet alleen een subset bestaande uit degenen met de slechtste prognose. Deze database is opgezet om gedetailleerd inzicht te krijgen in patiënt- en behandelingskenmerken die verband houden met de uitkomst. Wij hopen dat dergelijke kennis kan helpen om de prognose van de patiënten voor wie wij zorgen te verbeteren door in te grijpen op modificeerbare risicofactoren.