Kunstmatige intelligentie Studie – Toepassing van kunstmatige intelligentie voor maag-, darm- en leverpatiënten

Kunstmatige intelligentie wordt steeds meer toegepast in ons dagelijks leven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gezichtsherkenning op foto’s door een mobiele telefoon of computer, virtuele assistenten, gepersonaliseerde advertenties waarbij reclame te zien is op basis van uw eerdere zoekopdrachten en zelfrijdende auto’s. Kunstmatige intelligentie biedt vele kansen voor toepassingen in de gezondheidszorg. Enkele toepassingen van kunstmatige intelligentie zijn al in een gevorderd stadium zoals gezondheidsapps op de mobiele telefoon. Andere technieken en de toepassingen hiervan staan nog in hun kinderschoenen.

In dit wetenschappelijk onderzoek analyseren wij hoe de patiënt denkt over kunstmatige intelligentie en de toepassing daarvan in de maag, darm en leverziekten zorg. Door middel van het invullen van een enquête willen we in kaart brengen hoe de patiënt denkt dat kunstmatige intelligentie een bijdrage kan leveren in de medische zorg.