REPEAT studie – onderzoek naar Endoscopische Mucosale Resectie (EMR)

In samenwerking met het Radboud UMC in Nijmegen willen we door middel van deze studie endoscopische mucosale resecties beter analyseren. Bij een endoscopische mucosale resectie wordt een deel van de binnenkant van het aangetaste slokdarmslijmvlies verwijderd. Deze behandeling wordt gedaan bij patiënten wanneer er een verandering in het slijmvlies van de slokdarm is vastgesteld die kwaadaardig is of kan worden.

Met behulp van deze resectie kunnen grote poliepen verwijderd worden. Wij willen het succes van de behandeling op de korte én lange termijn onderzoeken, en ook de complicaties van deze behandeling in beeld brengen. Hiervoor verzamelen we gegevens over de poliep, de behandeling en de controles. Ook zullen we de beelden die gemaakt zijn van de poliep tijdens de behandeling verzamelen.