RESPECT studie – het effect van snare tip soft coagulatie (STSC) op de kans op recurrence/recidief adenomateus weefsel

Deze studie onderzoekt het effect van snare tip soft coagulatie (STSC) van de rand van het resectievlak na een EMR in het colon op de kans op recurrence/recidief adenomateus weefsel.

Strikt genomen is dit een onderzoek met medisch hulpmiddel omdat de techniek STSC gebruikt maakt van een snaar. Echter is het zo dat elke poliepectomie snaar hiervoor kan worden gebruikt. STSC valt namelijk binnen de CE markering van poliepectomie snaren. Voor dit onderzoek zijn er dus geen extra snaren nodig die moeten worden gebruikt voor STSC. De endoscopist bepaalt zelf welke snaar hij of zij hiervoor gebruikt. Dit is meestal de snaar waarmee de poliep reeds mee is verwijderd waardoor er geen extra kosten moeten worden gemaakt. Deze techniek wordt al breed toegepast in Nederland en valt dus binnen standaard zorg. In de RESPECT studie randomiseren we geïncludeerde patiënten 1:1 voor de interventiegroep: wel STSC en de controlegroep: geen STSC. De primaire uitkomst is recurrence na 6 maanden tijdens de follow-up scopie (standaard zorg).