VISTA studie – Het voorspellen van de dieptegroei van slokdarmtumoren door middel van het patroon van bloedvaten.

Voor de VISTA studie verzamelen wij gegevens van patiënten die een slokdarmtumor hebben gehad. De foto’s en video’s die zijn gemaakt van de slokdarmtumor tijdens het kijkonderzoek van de slokdarm, kunnen wij gebruiken om het patroon van de bloedvaten van de tumor te onderzoeken. Wij willen onderzoeken of het patroon van de bloedvaten in de slokdarmtumor kan voorspellen hoe diep de tumor in het omliggende weefsel gegroeid is. Dieptegroei is voor de Maag-Darm-Lever-arts erg belangrijke informatie, aangezien het mede bepaalt of de slokdarmtumor endoscopisch (via een kijkoperatie) verwijderd kan worden.

Wanneer patiënten willen deelnemen aan deze studie verzamelen wij naast deze foto’s en video’s ook de gegevens van de slokdarmtumor zelf en van de behandeling van de slokdarmkanker. Ook analyseren wij gegevens zoals leeftijd, geslacht, of er sprake is een andere slokdarmaandoening (ja of nee) en of de patiënt bestraling gehad heeft op uw slokdarm. Deze studie voeren wij uit in samenwerking met het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.