dr. W.L. Curvers (Wouter)

Sinds 2014 ben ik werkzaam in het Catharina Ziekenhuis als MDL-arts. Tijdens mijn studie Geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht ben ik geïnteresseerd geraakt in de maag-, darm- en leverziekten. Na mijn studie heb ik in het Academische Medisch Centrum te Amsterdam promotieonderzoek gedaan naar het opsporen van vroege vormen van kanker in de slokdarm en maag. Vervolgens heb ik mijn opleiding tot MDL-arts gevolgd in het Onze Lieve Vrouwe Ziekenhuis en het Academisch Medisch Centrum met als aandachtsgebied oncologie en endoscopische behandeling van vroege vormen van kanker in de slokdarm en maag.

In het Catharina Ziekenhuis heb ik de mogelijkheid om mijn ambities als MDL-arts uit te voeren in de setting van zowel algemene topklinische MDL-zorg, als ook (supra)regionale oncologische zorg. Samen met collega Erik Schoon behandel ik patiënten met vroege vormen van kanker en werken we in het oncologiecentrum van het Catharina Ziekenhuis intensief samen met andere specialismen voor de optimale behandeling van kanker van de tractus digestivus (het systeem dat instaat voor de vertering en opname van voedingsstoffen voor het lichaam).

Daarnaast ben ik actief betrokken bij wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe optische technieken (bv. Optical Coherence Tomography), in samenwerking met het Academisch Medisch Centrum en TU/e, om vroege vormen van kanker sneller en effectiever op te sporen.

Aandachtsgebieden

Therapeutische endoscopie
Endo-echografie
Barrett slokdarm
Gastro-Intestinale oncologie

Nevenactiviteiten

Lidmaatschappen

Nederlandse Vereniging voor Gastroenterologie (NVGE)
Nederlandse Vereniging van Maag-Darm-Leverartsen (NVMDL)
Nederlandse Vereniging voor Hepatologie (NVH)
American Society of Gastrointestinal Endoscopy (ASGE)

Curvers, Wouter 400br

Aangesteld

2014

Publicaties