dr. A. Stronkhorst (Arnold)

Ik ben geboren en getogen in de regio Amsterdam. Na mijn studie Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam heb ik me gespecialiseerd in de interne geneeskunde en vervolgens in de Maag-, darm- en leverziekten.
In 1993 ben ik als MDL-arts in het Catharina Ziekenhuis komen werken vanwege het topklinische karakter van het ziekenhuis en de mogelijkheden tot het opleiden van arts-assistenten. In 1995 ben ik gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam met het proefschrift ‘Pathogenesis and immunopathologic aspects of Crohn’s disease’.
Ik ben een allround MDL-arts, maar ik heb speciale belangstelling voor patiënten met chronische ontstekingsziekten van de darm, oncologische problematiek en voor complexe endoscopische procedures. Daarnaast ben ik opleider Maag-, darm- en leverziekten. De opleiding van arts-assistenten tot MDL-arts voeren we in samenwerking met de Universiteit van Maastricht uit. Een belangrijk deel van mijn taak bestaat verder het management van het specialisme Maag-Darm-Leverziekten.

Aandachtsgebieden

Chronische ontstekingsziekten van de darm (ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa)
Oncologische problematiek en voor complexe endoscopische procedures (o.a. onderzoeken en behandelingen van aandoeningen van galwegen en alvleesklier, videocapsule-endoscopie en dubbelballon endoscopie, lasertherapie en verwijdering grote goedaardige gezwellen uit de darm)

Nevenactiviteiten

Opleider voor arts-assistenten Maag-, darm en leverziekten (MDL)
Specialistmanager Afdeling maag-, darm en leverziekten (MDL)

Lidmaatschappen

Nederlandse Vereniging voor Maag-Darm-Leverziekten (NVMDL)
Federatie Medisch Specialisten (FMS)

Stronkhorst, Arnold 800br

Aangesteld

1993

Publicaties